Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ο μύθος για τα αντηλιακά

   
    Ο μεγαλύτερος μύθος για τα αντηλιακά: όσο μεγαλύτερο δείκτη προστασίας έχουν, τόσο λιγότερο μαυρίζετε. ΛΑΘΟΣ....!!! Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή (τέλη Μαϊου, τέλη Ιουνίου), που δεν είμαστε τόσο μαυρισμένες, πρέπει να φοράμε αντηλιακό με δείκτη προστασίας πάνω από 30 για να μην καούμε. Στα μέσα του καλοκαιριού (αρχές Ιουλίου- αρχές Αυγούστου) χαμηλώνουμε την προστασία, αλλά όχι κάτω από 20. Και στα τέλη του καλοκαιριού (μέσα Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου) χαμηλώνουμε ακόμη πιο πολύ, χωρίς να προχωρήσουμε κάτω από 10). Γενικά, μπορείτε να δείτε τις αλλαγές στο χρώμα του σώματός σας και να κρίνετε το δείκτη προστασίας που θα χρησιμοποιήσετε. Φυσικά, δε λέω ότι πρέπει να αγοράσετε 3 διαφορετικά αντηλιακά και να ξοδέψετε αρκετά χρήματα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να πάρετε στα μέσα της άνοιξης ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, γιατί τότε είναι η περίοδος που σχεδόν κανείς δεν αγοράζει αντηλιακό, προτιμούν όλοι να περιμένουν το καλοκαίρι.
    Αλλά επειδή ξεφύγαμε λίγο από  το θέμα μας, ας ξαναεπιστρέψουμε. Τα αντηλιακά μάς προστατεύουν από τις ηλιακές ακτινοβολίες και όχι από το μαύρισμα. Ίσα-ίσα, κάποια μας προσφέρουν γρήγορο μαύρισμα με υψηλή αντηλιακή προστασία. Οπότε και μαυρίζετε και δεν κάνετε κακό στο δέρμα σας. Οι ηλιακές ακτινοβολίες είναι ικανές για πολλά, όπως πρόωρη γήρανση του δέρματος, εγκαύματα 3ου βαθμού, καρκίνο του δέρματος κ.α. Άρα, είναι καλό να χρησιμοποιούμε αντηλιακό και να το βλέπουμε σαν φίλο και όχι σαν εχθρό που θα μας αποτρέψει από το να μαυρίσουμε. Επίσης, αν θέλετε να μαυρίσετε γρήγορα, χωρίς σολάριουμ, μπορείτε να βάζετε το αντηλιακό σας (με υψηλό δείκτη προστασίας) και από πάνω ένα gel για γρήγορα μαύρισμα. Έτσι και θα μαυρίσετε γρήγορα και θα είστε προστατευμένες...

   Ελπίζω να ξεδιάλυνα λίγο το όλο πεδίο και να σας βοήθησα... Θα τα ξαναπούμε σύντομα σε κάποιο άλλο post ή σε κάποιο video. Και μην ξεχάσετε να με κάνετε follow στο twitter (https://twitter.com/DoraDoraki),τη σελίδα μου στο facebook like (http://www.facebook.com/MakeupBubblegumGreece)  και να γίνετε συνδρομητές στο κανάλι μου στο youtube (http://www.youtube.com/user/MyDorakiRet?feature=mhee ...!

   Φιλιά πολλά...!

                                                                     DoDo΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου