Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Οδηγίες στοματικής υγιεινής



                           

    Για τη στοματική υγεία, απαραίτητη είναι η στοματική υγιεινή. Αρκεί να γίνεται σωστά.

          ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Βουρτσίστε όλη την επιφάνεια των δοντιών και στις 2 γνάθους με μέτρια οδοντόβουρτσα.
  2. Χρησιμοποιείστε καθαρό νήμα για κάθε μεσοδόντια επιφάνεια. Κρατήστε το νήμα τεντωμένο ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα κάθε χεριού και οδηγήστε το στα μεσοδόντια διαστήματα με απαλές κινήσεις εμπρός - πίσω για να μην τραυματίσετε τα ούλα.
  3. Στοματικά διαλύματα μπορείτε ν αχρησιμοποιείσετε μόνο ύστερα από οδηγίες οδοντιάτρου και λίγες μέρες μετά την επίσκεψή σας στο ιατρέιο του.
  4. Το βούρτσισμα και το νήμα είναι απαραίτητα πρωί - βράδυ.
  5. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη στοματική υγεία είναι ο καθαρισμός στον οδοντίατρο όπως και η αφαίρεση χρωστικών, το γυάλισμα και η φθορίωση.
  6. Όταν οι τρίχες της οδοντόβουρτσας ανοίξουν, τότε πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να αντικατασταθεί
    Λίγα δεν είναι για να αποκτήσετε ένα πανέμορφο χαμόγελο? Βέβαια, Για να μην κιτρινίζουν τα δόντια σας, πρέπει να τα ακολουθείτε κατά γράμμα, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ (κάνει κακό και στην υγεία) και να μην τα ταλαιπωρείτε πάρα πολύ (μην τρώτε κάθε μέρα γλυκά). Τέλος, υπάρχει ένας μύθος, ότι πρέπει μετά από κάθε γεύμα να πλένετε τα δόντια σας. ΛΑΘΟΣ...!!! Τα δόντια σας, πρέπει να τα πλένετε κάθε πρωί μετά το φαγητό, κάθε μεσημέρι μετά το γεύμα και κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Αν φάτε κάποιο σνακ, όπως δεκατιανό, περιμένετε να φάτε και το μεσημεριανό σας γεύμα και μετά πλύντε τα. Αν τα πλένετε κάθε λίγο και λιγάκι θα ταλαιπωρούνται πολύ.
    Ελπίζω να σας βοήθησα. Πείτε μου κι εσείς τη γνώμη σας για το θέμα.

Φιλιά πολλά...!!! 
                                                        DoDo' 


4 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ...
    I give you my love from Greece...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με το νήμα είναι πονεμένη ιστορία.. πάντα βάζω και νομίζω ότι ποτέ δε το κάνω καλά!!

      Διαγραφή
    2. χαχαχα.... ναι, η αλήθεια είναι ότι θέλει λίγο εξάσκηση... για να φανταστείς, εγώ στην αρχή δεν ήξερα καν πώς πρέπει να το πιάσω....!!!

      Διαγραφή